Tehnologia MiTek

Tehnologia MiTek de producție al șarpantelor prefabricate și structurilor din lemn cu conectori MiTek 50 DE ANI INOVAȚIE

Productie sarpante prefabricate MiTek

PROCESUL DE PRODUCȚIE CU TEHNOLOGIA MITEK

Producerea șarpantelor prefabricate cu utilizarea plăcilor multicui prin tehnologia MiTek are loc în următoarele etape:
 1. Dezvoltarea proiectului și documentației de producție (atelier).
 2. Tăierea componentelor pe bucăți la dimensiunile / unghiurile corecte conform proiectului.
 3. Îmbinarea părților individuale într-o singură piesă prin presarea în cuiele plăcii.

După construcția fermelor, acestea sunt transportate la șantier. Aici se realizează o asamblare rapidă și precisă a structurii finisate.

1. Dezvoltarea proiectului

Fiecare fabrică are propriul birou de proiectare. Sarcina acestuia este, printre altele, elaborarea documentației de producție pentru ferăstrău și presă. În plus, proiectanții calculează fermele pentru transport optim și efectuează specificațiile materialelor necesare pentru finalizarea unei comenzi date.


PAMIR: Software proiectare structuri lemn avansat


PAMIR este un program avansat de proiectare ce include calculul structural conform EUROCOD și care vă permite generarea automată de soluții de formă și de construcție pentru acoperiș, tavan și pereți framing. Proiectați și efectuați analiza de rezistență a elementelor structurale relevante (armături, grinzi etc.) și îmbinări. Tipărirea documentației de calcul și exportul desenelor și modelului în formate cunoscute, de exemplu DWG, DXF sau IFC.


Libertate de design pentru arhitecți

Pamir vă permite să introduceți orice geometrie a acoperișului și proiecție dimensionată a clădirii pe baza desenelor arhitecturale. Următorul pas în proiectarea acoperișului este alegerea soluțiilor de construcție potrivite și a sistemului de acoperiș. Un grad ridicat de automatizare a procesului de creare a structurilor permite proiectarea rapidă și precisă a pieselor individuale ale acoperișului, cum ar fi: colțuri de acoperiș pentru plicuri, coșuri, găuri pentru coșuri sau trape de acces, dormitoare etc. Este bineînțeles posibil să selectați manual geometria armăturilor și să completați spațiul de sub suprafața acoperișului cu ele. Mașina segregă elementele individuale creând o listă cu împărțirea în funcții îndeplinite: ferme principale, ferme coșuri, grinzi etc.


Calcule structurale efectuate automat

Sarcinile de acoperiș stabilite în faza de proiectare inițială sunt colectate din benzile corespunzătoare pentru fermele individuale ale acoperișului. Acestea constituie baza pentru calcule suplimentare de rezistență a lemnului tăiat și a tuturor tipurilor de îmbinări. Combinația încărcărilor este creată cu: greutatea structurii, a zăpezii, a vântului și a sarcinilor de utilitate, astfel încât să obțină cea mai favorabilă variantă pentru alte elemente ale structurii pentru analiza ulterioară a plăcilor. Desigur, proiectantul poate încărca structura în orice mod, în concordanță cu starea reală a structurii adăugând, de exemplu, sarcină punctuală sau încărcătura unor panouri solare.


Grinda definită în acest fel ar trebui să fie supusă calculelor de rezistență în funcție de sarcinile date. Pe baza modelului static avansat, programul Pamir calculează lemnul tăiat în conformitate cu pachetul Eurocod aplicabil cu anexa națională (folosind secțiuni transversale definite de utilizator în biblioteca corespunzătoare). După analiza rezistenței lemnului tăiat, programul optimizează structura prin adoptarea secțiunilor transversale corespunzătoare ale elementelor superioare și inferioare, precum și a barelor transversale. În același timp, toate diagramele de forță internă create în elementele de grindă sunt disponibile și este creată documentația de calcul.

Proiectat de MiTek pe Sketchfab
Proiectare structuri lemn cu PAMIR Proiectare sarpante cu PAMIR

2. Producția elementelor prefabricate

A. Proiectul realizat cu PAMIR conține documentația de producție numită “lista de tăieturi”. Acesta specifică fiecare element al structurii, oferind numărul și simbolul lor pentru a facilita motarea părților individuale în întregul ansamblu. Simbolul piesei este scris manual pe lemn sau există unele tipuri de ferăstraie cu imprimante care vă permit să imprimați etichete pentru a le lipi pe lemn sau le aplică direct pe cheresteaua tăiată.

Există două tipuri de circular pentru tăiat transversal utilizate în producția de ferme prefabricate:

 1. Multi-disc cu 2-3 discuri de tăiere pe ambele părți ale piesei.
 2. Cu 1 disc reglabil (de obicei, cu posibilitatea de a tăia în orice unghi).

B. Îmbinarea conectorilor cu presa hidraulică:

 1. Presele „C” Ele constau în faptul că mesele glisante formează un „șablon” pentru ferme și au un cap în formă de „C” suspendat deasupra lor. Se utilizează pentru presare în plăcilor multicui. Acest lucru este posibil datorită mesei mobile. Presele sunt echipate cu un magnet permanent sau electromagnet în partea de jos.
 2. Prese de masă Pentru presele de masă, șablonul fermelor este setat pe o masă mare, din oțel sau din lemn (până la 42 de metri lungime). Opririle auxiliare formează o formă. Deasupra mesei se deplasează un pod mobil, pe care este atașat un dispozitiv care apasă plăcile multicui.
Tehnologia MiTek pentru sarpante prefabricate Circular manual pentru sarpante prefabricateCIRCULAR MANUAL RPO-400

3. Montarea în șantier

Chiar și echipamentele proiectate și fabricate în mod corespunzător nu își vor îndeplini corect funcția dacă nu sunt instalate corect.

Principiul de bază care trebuie urmat încă de la începutul asamblării este: FĂRĂ SCHIMBĂRI ÎN STRUCTURA FERMELOR PE CONSTRUCȚIE, cu excepția cazului în care a fost obținut acordul constructorului pentru realizarea lor.

Fermele cu plăci multicui sunt construite pe baza calculelor exacte și nu trebuie niciodată tăiate, modificate, găurite sau schimbate în alt mod, fără a analiza efectele rezultate din acestea. Cu schimbări nechibzuite și arbitrare, pot rezulta daune materiale sau vătămări personale. În plus, se recomandă ca asamblarea structurilor cu plăci multicui să se efectueze numai de către personal instruit. În cazul în care, din orice motiv, este necesară o modificare a geometriei sau a structurii interne, solicitați avizul și sfatul producătorului. El a creat această construcție și poate ajuta cu orice modificări necesare în siguranță.

Montaj sarpanta prefabricata la ferma animale

Recomandări de bază pentru ridicarea elementelor cu macaraua:

 1. Observați forța vântului.
 2. Elementul ridicat trebuie să fie fixat cu un cablu de ghidare.
 3. Metoda de ridicare trebuie să fie adaptată la lungimea / dimensiunile acesteia și este de obicei precizată de software-ul de proiectare – PAMIR.
Montaj sarpanta prefabricata
Montaj sarpanta prefabricata
Montaj sarpanta prefabricata

Afacerea MiTek – Hala de producție șarpante prefabricate și pereți de tip framing

Procesul de fabricare a șarpantelor și a structurilor din lemn industrializate prin afacerea MiTek este unul simplu, profitabil. Datorită tehnologiei bine puse la punct, afacerea nu implică personal numeros, începând din faza de proiectare, până în faza de livrare și montaj.

Hala de producție trebuie să aibă o deschidere de minim 7 metri și o înălțime de minim 3 metri. Suprafața construită începe de la 100-200 mp pentru productivitate mica și peste 500 mp pentru productivitate medie și mare. Mai jos regăsiți două proiecte estimative pentru un atelier mic și un atelier mediu. Pentru cei care doresc să investească într-o unitate de producție automatizată, cu utilaje robotizate, vă rugăm să ne scrieți folosind detaliile din pagina de contact. Vă mulțumim!


Necesar Atelier Mic / Start-Up

 1. Hală producție: 100 – 200 mp
 2. Forță de muncă: 2 – 3 muncitori
 3. Utilaje:
  • 3.1. Presă mobilă minim 20T forță presare
  • 3.2. Circular manual profesional
  • 3.3. Suport fixare ferme pentru asamblare
  • 3.4. Capsator pneumatic
  • 3.5. Accesorii manipulare ferme asamblate (cărucioare etc.)
  • 3.6. Compresor
 4. Colaborare Proiectant / Arhitect Software PAMIR

Descarcă Broșură Start-Up

Necesar Atelier Mediu

 1. Hală producție: 200 – 350 mp
 2. Forță de muncă: 4 – 5 muncitori
 3. Utilaje:
  • 3.1. Presă mobilă minim 20T forță presare
  • 3.2. Circular manual profesional
  • 3.3. Suport fixare ferme pentru asamblare
  • 3.4. Capsator pneumatic
  • 3.5. Accesorii manipulare ferme asamblate (cărucioare etc.)
  • 3.6. Compresor
  • 3.7. Masă fluture pentru fabricarea pereților tip framing
 4. Colaborare sau angajare Proiectant / Arhitect Software PAMIR

Descarcă Broșură Atelier Mediu