Placi Multicui

Mitek este cel mai mare producator mondial de organe de asamblare de tip placi multicui (placi metalice ambutisate dupa denumirea tehnica din EN 14250 Eurocod 5) si de conectori metalici Posi-Strut (zabrele metalice multicui).

După cum bine observați pe website-ul mitek.ro, compania MiTek promoveaza mai întâi programul de proiectare PAMIR, programul de proiectare și calcul structural pentru structuri din lemn și pentru organe de asamblare tip placă multicui.

MiTek pe Sketchfab

Potentialii clienti ai acestui sistem constructiv, inclusiv constructorii, trebuie să conștientizeze că este OBLIGATORIU să se adreseze unui birou de proiectare specializat în proiectarea și calculul organelor de asamblare de tip plăci cu cuie.

Astfel de organe de asamblare, dacă nu sunt dimensionate și aplicate corect, pot deveni fatale, punând în pericol vieți omenești și nu numai: cititi articolul.

Ne adresam în mod special firmelor de proiectare, inginerilor și arhitectilor care folosesc în proiectele lor astfel de organe de asamblare în scopul utilizării lor corecte. Sugeram proiectanților să recomande mai departe  clientului un producator specializat in acest domeniu, care detine o unitate de productie.

Cum se utilizează plăcile multicui

“Placile multicui nu se bat cu ciocanul, se livreaza doar acelor companii care detin instalatii de presare (presa hidraulica ) de minim 20 tone forta și dacă respectivele structuri  din lemn  au  fost proiectate și calculate cu programele MiTek, specializate  în  proiectare și  calcul structural, atât pentru elemente din lemn cât și în dimensionarea și calculul organelor de asamblare” video productie

 

 

Procesul de fabricare al plăcilor multicui

Plăcile multicui MiTek sunt confectionate dintr-un otel special, galvanizat in propriile unitati de productie din Europa. Furnizorul pentru Romania este MiTek Cehia si MiTek UK. MiTek Industries Group Romania detine un depozit in Bucuresti, avand in permanenta un stoc de peste 40 tone din toate tipurile. M20, T150, M14, FSP si Posi-Strut – zăbrele metalice multicui.


EXEMPLE MODELE PLĂCI MULTICUI

Placa multicui M14
Placă Multicui M14
PLaca Multicui M20
Placă Multicui M20
Placi Multicui FSP
Placă Multicui FSP

 


Utilizarea plăcilor multicui

Plăcile multicui se folosesc la toate tipurile de imbinari ale elementelor structurale din lemn pentru toate tipurile de constructii precum: case din lemn in sistem framing (la imbinarea montantilor la pereti), grinzi cu zabrele pentru sarpanta, plansee din prefabricate, mansarde si supraetajari, hale din lem cu deschideri foarte mari, hale si ferme agricole, sali de sport pe structura din lemn, acoperisuri pentru  terenuri de tenis, acoperisuri pentru piscine, etc.

Toate structurile asamblate cu placi multicui “SUDURA ÎN LEMN MULTICUI, AU O REZISTENȚĂ SUPERIOARĂ FAȚĂ DE STRUCTURILE TRADIȚIONALE, SUNT FOARTE REZISTENTE LA URAGANE, VÂNTURI PUTERNICE ȘI LA CUTREMURE DE PESTE 7.5 GRADE PE SCARA RICHTER. video test seism Franta 2011

Mai jos, puteți vedea imagini de la proiecte realizate cu produsele MiTek.