Structurile pentru șarpante (fermele) și grinzile POSI sunt create în ateliere / fabrici specializate unde întregul proces de producție este realizat la un standard ridicat. Totul începe cu proiectarea structurii în detaliu, cu calcule de rezistență exacte, apoi se continuă cu alegerea lemnului folosit (uscat și tratat) și cu îmbinarea elementelor componente cu prese hidraulice. Din acest motiv, acoperișurile construite cu ferme îmbinate cu plăci multicui sunt net superioare celor create pe șantier, de multe ori cu lemn neuscat corespunzător, cu tăieri pentru îmbinări realizate la ochi cu circulare de mână sau chiar cu motofierăstraie, cu scoabe care în timp se slăbesc din cauza calității lemnului folosit.
Plăcile multicui sunt cea mai bună alegere pentru a evita pierderea de material lemnos, pentru a scădea timpul de execuție și pentru a avea un acoperiș executat corect după un proiect realizat cu un software specializat. Mai jos puteți vedea principalele diferențe între o șarpantă clasică și una cu plăci multicui MiTek.
În video-ul de pe această pagină puteți vedea cum se comportă un acoperiș construit cu ferme prefabricate cu plăci multicui MiTek la o simulare de cutremur de 7.9 pe scara Richter. Rezistența structurii este evidentă și, după cum se poate vedea din imagini, de pe acoperiș nu a căzut sau desprins niciun element al învelitorii – în acest caz țiglă.
Rezistența foarte ridicată a acoperișurilor realizate din elemente prefabricate se datorează procesului de producție care este controlat de la stadiul de proiectare la stadiul de construcție.
Video-ul din această pagină arată un test derulat în Statele Unite ale Americii, unde două echipe de constructori specializați în construcții pe structură de lemn clasică (11 oameni) și structură de lemn folosind tehnologia MiTek (6 oameni) au construit case identice. Studiul comparativ a evidențiat următoarele diferențe notabile între cele două moduri de construcție: